25.4.2018

Verson Puoti: Ompelukerho

Osallistuin ensimmäistä kertaa Verson Puodin Ompelukerhoon. Ko. jutussa on ideana, että tilataan ylläripakettina kangas, josta ommellaan annetun ajan puitteissa jotakin. Tuotoksia esitellään sitten somessa ja Verson puodin sivuilla. Ompelutyötä varten saa Ompelukerho-saumamerkin projektiin osallistumisen merkiksi.

En ole koskaan aiemmin osallistunut tähän tai vastaaviin yllätyskangasompeluihin, mutta tähän oli pakko. Yllätyskankaasta oli nimittäin sen verran vihiä, että se on seuraamani, ihailemani suunnittelijan Ari Kostamon käsialaa. Hänen töitään on muuten esillä Facebookissa ja Instagramissa @kostamodesign - minulla on siellä jo monta suosikkikuosia!

Työnimi tälle prjektille oli "Anna kuosin kertoa se". Valittavana oli tyttöjen väri tai unisex/poikien väri - valitsin jälkimmäisen.




Ensinäkemältä kuosi tuntui omaan makuuni liian retrolta ja tyttöväri olisi ollut herkumpi - siinä on vaaleanpunainen pohja ja omenoissa valkoista ja tummanruskeaa. Mutta nyt, kun kuosi on vaatteina, näyttää se oikein raikkaalta ja kivalta.



Tyttärelle tein avonaisen takin Paapiin kaavakirjan Myyry-paitakaavaa muunnellen. Taka- ja etuosissa on fleecevuori. Hihansuissa on pinkit resorit ja foella kanttasin koko takin reunan.



Pinkie Pie -paidan tein tyttärelleni vuosi sitten. Uusi pusakka sopii tähän settiin täydellisesti - vai mitä?





Kankaasta riitti vielä toiseenkin vaatteeseen ja päätin kokeilla Kangaskapinan uutta ilmaista kaavaa - Aalto-paita. Yhdistin yläosaan joustopitsiä ja kanttasin kaikki reunat foella.


Käytän harvoin pdf-kaavoja, koska en tykkää leikata ja teippailla kiinni isoa kaavalakanaa. Tällä kertaa homma kuitenkin sujui todella helposti - Aalto-paidan kaavoja ei tarvitse yhdistää yhdeksi jättiarkiksi vaan neljäksi osaksi. Päätin myös, että leikkaan kaavat haluamassani koossa suoraan arkista ja vältän kaavapaperin kanssa touhuamisen.


🍏







Oletko sinä osallistunut tällaiseen yllätyskankaasta ommeltavaan haasteeseen tai haluaisitko osallistua? Uskallatko ostaa ns. possupusseja eli yllätyskangaspaketteja vai haluatko valita kaikki kuosikankaat itse?


Lue myös:
 

5 kommenttia:

  1. Ihana kangas ja kivan näköiset vaatteet! En ole koskaan osallistunut tuollaiseen haasteeseen vaikka joskus on mieli tehnytkin. Tuo Aalto -paita täälläkin odottaa leikattuna ompelemista. Saumuri teki tenän ja oli pakko laittaa se huoltoon. Arvaa vaan poltteleeko päästä ompelemaan??? No, jos odotellessa leikkaisi muutakin ommeltavaa valmiiksi. Saisi sitten urakoida :)
    Pitikö muuten muokata tuota omaa paitaa vai teitkö suoraan kaavanmukaisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tiedän tunteen - kun saumuri/ompelukone on huollossa, niin just sillon tekis mieli ja ois aikaa ommella :D
      Hyvä kun kysyit, unohdin nähtävästi mainita eli pituutta lisäsin helmaan 3cm - oikeasti se oli ohjeen käännevara, mutta ommeltuna huomasin, että ei ole varaa kääntää, joten huolittelin foella. Pääntien leikkasin ilman saumanvaroja, koska tiesin laittavani foen. Hihoja koitin kääntää ja tikata kaksoisneulalla, mutta olisi vaatinut jonkin tukinauhan, joten purin ja siihenkin foe! Tein koolla 38.

      Poista
    2. Helmaan minäkin lisäsin tuon kolmisen senttiä jo leikatessa kun pitkäselkäinen olen, mutta mahtaakohan nyt riittää kun peittarilla aion kääntää...? Foella saisi kyllä niin nätin reunan ♥

      Poista
    3. Peittarilla varmasti saisit lasketuvamman helman. Foe on kaunis, mutta on se vähän tönkkö. Minullakin on pitkä selkä. Seuraavaan paitaan taidan kokeilla laittaa pari senttiä pituutta kaavan keskelle ja helmaan ja tikata helman kaksoisneulalla (en omista peittaria..).

      Poista
  2. Tykkäsin myös tästä kuosista, se on raikas. Kivat vaatteet olet ommellut. Itse ostan täsmäostoina kankaita mitä tarvitsen, en ole vielä sortunut possupusseihin tai yllätyksiin.

    VastaaPoista

Lukisin mielelläni, mitä ajatuksia kirjoitukseni herätti. Voit jättää kommentteja, vinkkejä, ehdotuksia tai vain terveisiä :)